Educatie

Educatie

Voor velen heeft ‘opera’ een stoffig imago en is het voor kinderen een onbekend terrein. Door middel van een aantal leerlijnen in pakketvorm is het mogelijk voor scholen om de Opera Straal! in huis te halen.

Het project is niet alleen bestemd voor educatie, maar tevens voor participatie; het verbinden van binnen- en buitenschoolse activiteiten door middel van een operaproject. Het wil een inspirerende bijdrage leveren aan “meer muziek in de klas” met daarnaast een samenwerking tussen vrijwilligers, amateurs, professionals, kinderen, volwassenen op het gebied van muziek, zang, toneel en techniek.

 

Doelen van cultuureducatie

  • Het stimuleren van muziekeducatie voor kinderen in de leeftijd 9 tot 18 jaar.
  • Het kennismaken met brede muziekdisciplines en het muziekinstrumentarium voor dit project gespecificeerd naar de Opera.
  • Het realiseren van kruisbestuiving tussen scholen en muziekverenigingen, als mede ook het onder de aandacht brengen van het spelen van een instrument in bijvoorbeeld een (harmonie)orkest.
  • Het maken van muziek en het beleven van muziek zorgt voor een positieve activiteit in de hersenen, en zorgt tevens voor het aanleggen van nieuwe hersenbanen. Door het bezig zijn met muziek kun je ook andere taken beter aan en leer je creatief omgaan met nieuwe situaties.
  • Het verhogen van kwaliteitsniveau van leerkrachten op het gebied van algemene muzikale kennis en muzikale vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden zijn direct, en op niveau, toepasbaar in de klas.

 

Er is een compleet pakket samengesteld bestaande uit:
Educatielessen voor de boven,- of onderbouw, daarnaast alle bladmuziek, midi-opnamen, een video opname van de premiere met draaiboek enz. Alles wordt digitaal geleverd.
De kosten voor dit pakket zijn €50,-.